17 Ekim 2010 Pazar

80'lerde Çocuk Olmak


Geçen yıl ekim ayında Bozcaada Öyküleri'ni bağrıma basıp İstikal'de yürürken, bu kitaptaki öykülerden biri benim ahali hahayt diye sevinirken, Yitik Ülke'den sevgili Kadir, bir başka kitapta yer alır mısın diye sürpriz bir teklifle çıkageldi, 80'lerde Çocuk Olmak projesinde yani.

2,5 - 3 yıl gibi bir süredir Kadir'in aklında olan bu proje, 80'li yıllarda çocuk olmayı tekrar hatırlatıyordu, kabul ettim tabii. Etmez miyim hiç :) Konumu seçtim, benim cadı'ya söyledim ve başladım yazmaya. Cadı da bir konu seçti kendine. Ben de öyle. Aradan aylar geçti, kulağım kapıda ha bu ay ha önümüzdeki ay diye diye beklenen zaman geldi, kitap baskıya girdi. Tüyap Kitap Fuarı'nda tanıtımı yapılacak kitapta 90 isim var. 90 kişi çocukluğu anlattı, 80'lerden akıllarında kalanları, yaşadıklarını, anılarını. Fazıl Say'dan Gürgen Öz'e, Eylül Duru'dan Bülent Çolak'a, Onur Behramoğlu'ndan Yiğit Değer Bengi'ye, birçok isim var bu kitapta.

Ben, cadı ve Ece'de var diye demiyorum ama bence çok eğlenceli bir kitap.



6 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

aaa ben de istiyorum!

zeynep dedi ki...

ayyy çok güzel bir kitaba benziyor :)kesinlikle bir tane lazım bana da. Tebrikler!!!

apollo boy dedi ki...

yazarlardan birine de imzalatmamız gerek bu kitapları o halde

Aydedeye havlayan dedi ki...

harika!! 80lerde çocuk olmak büyük bir şanstı bana göre. her şey sanki daha güzel daha pasteldi bi şekilde :) clementine, alf, beverlyhills züppeleri, voltran, adile naşit masalları, big in japan, köle izaora, lambadaaaaaaaaaaaaa :))) birden gittim geldim resmen!! kitabı merakla bekliyorum..

Kadir Aydemir dedi ki...

Hepiniz Kasım ayının 2. haftası Taksim'de yapacağımız kokteylimize davetlisiniz sevgili arkadaşlar, 80'lere ait giyim kuşamla tabii ki :)

edie finnerty dedi ki...

mia: kasım ayında raflarda :)

zeynep: teşekkür ederim canım :)

james: ee 3 yazara birden imzalatırsın istersen şekerim :)

aydedeye havlayan: evet çok güzel bir projeydi. çok az kaldı :)