29 Haziran 2010 Salı

yeni mim, yine mim

Yeni ve yine bir mimle karşındayım işte blog. Gene minnoş sultan French Oje'den geliyor mimim. Diyor ki bize öyle bir sır ver, bu yaşına geldin hayatta edindiğin tecrübeler mutlaka bir şeyler öğretmiştir sana, biz de söyle bunu. Hayattan öğrendiğin bir şey var, bizimle paylaş diyor yani.

İşte hayattan öğrendiğim, daha önce de bloguma yazmıştım "hakettiği kadar değer herkese" diye. Gene diyeceğim o. İnsanlara, karşınızdakine hakettiği kadar değer. Ne eksik, ne fazla. Olması gereken olmalı. İnsanlar tuhaftır, sizinle aynı fikirde olmaz, size uzaylı gözüyle bakabilirler, olağan ve normal birşey bu. Herkes aynı değil sonuçta ve bundan dolayı da siz siz olun herkese aynı değeri vermeyin. Ve de şunu unutmayın, herkes siz değil, sizin gibi düşünceli, anlayışlı değil, iyi niyetli hiç değil. Bu zor hayatı daha da zor hale getirip, üzülmemek için hakedilen değer diyorum. Ve de ve de yalanlar, ah bunu hiç unutmamak gerek. Küpe mi yapmak gerek kulağa, kolye mi bilmiyorum ama herkes yalan söyler canlarım, bunu sakın unutmayın. Durumu kurtarmak, hava atmak, ortamı yumuşatmak, nedeni fark etmez, gerçekler yalanlarla başlar.

bir dilim sohbet
cadı
çilek turşusu
agresif pollyanna
kurtlu kitap

Hayattan öğrendiğiniz nedir, haydi paylaşın benimle :)

2 yorum:

French Oje dedi ki...

mimlenenlerden en sağlam sırlarını isimleriyle birlikte blogumda yayınlıycam. herkes yazısının linkini benim mim yazımın altına kopyalasın o halde! kisses..

edie finnerty dedi ki...

tamam minnoşum yapıyorum hemen o zaman :)