26 Haziran 2010 Cumartesi

Sen Firdevs Yöreoğlu'sun Yamulamazsın!


Güzel blogun güzelleri, bitmesine 6 hafta kala Aşk-ı Memnu'ya sardığımı, bu sarma da Firdevs'in ve Hilmi'nin büyük rol oynadığını, Firdevs Yöreoğlu'nu idol olarak aldığımı, açtığı yolda ilerlemek istediğimi, kendisinden özel ders talep ettiğimi burada beyan etmiştim size daha önce.

24 Haziran'da Aşk-ı Memnu büyük bir finalle ekranlara veda etti, milyonları ekrana kitledi, senaristler köşeyi dönerken, kanal de reytingleri tavan yaptı. Aşk-ı Memnu finalinden twitter bile nasibini aldı. Ednan Bey, Bihter'den boşanmak istediğini söylediğini Behlül tavuğu keyiften dört köşe olup, Ednan'a çak yaptı hatta.

Sizlere daha önceki yazımda, dizinin ilk sezonunu seyretmediğimi, yayınlansa oh ne ala olur dediğimi de hatırlarsınız herhal. Sanırsam Kanal D beni duymuş olacak ki, dizi Kanal D ekranlarında her gün yayınlanıyor. Şu an Behlül'le Bihter aşkı alevlendi, hatta Nihal'i Behlül'e yapıyorlar. Ben seyrettikçe vay anam vay neler dönmüş tepkileri veriyorum.

Dizi yayınlanmaya başladığı zamanlarda diziyi seyreden aile eşrafı, anne ve ablaya saçmalayın be, daha neler, açın dizimax'i benim dizim var diye çemkirir, dizi seyrettirmez ben de seyretmezdim. Sonradan kıyamadım, bıraktım, elleşmedim, onlar da oh dedi seyretmeye başladı. Şimdi diyeceksiniz ki sizin evde bi tane mi televizyon var, ne kadar banalsiniz, evet cicim biz yatak odasına mutfağa televizyon koymuyoruz, prosedür böyle. Bizim evde de bizim Firdevs'in kuralları var. Neyse konu bu değil hem zaten.

Konu nedir peki o zaman? Final efenim, büyük final. Haftalar öncesinden bomboş yalı görüntüleri ekranlarda dönmeye başladı, ulan dedim nereye gitti bu insanlar, nasıl yapıcaklar acaba finali? Ne gürültü patırtı kopacak, Beşir itnesi söyleyecek mi, Behlül kaçacak mı, Nihal muradına erecek mi? Merak ettim açıkcası, hem ne olacağını hem de romana bağlı kalıp kalmadıklarını.

Derken gün geldi çattı, milyonlar ekranlara kitlendi, Aşk-ı Memnu başladı. Ece ve Melek Hanımlar adeta Lost kurgusuyla geri gittiler, neler olduğunu, Bihter'in nasıl delirdiğini gördük, sonra Firdevs'imin Bihter'i kucaklaması, Nihal'in gelinliği derken, en heyecanlı yer geldi çattı. Osbirci Beşir (kusura bakmayın sevgili blog okurlarım bu pezevenge başka diyecek lafım yok, zira Nihal Nihal diye inleyerek gitti pis sapık, soyadı da elçiymiş, elçiye zeval olmasın), bütün dizi boyunca bir güzel uyumuş, boynuzları kulağını geçmiş Ednan'a bu yükün altında daha fazla yaşayamam, zaten geberdim gebericem bari söylim herkesin ağzına sıçim gideryak diyerek, Behlül Bey'len (hala bey diyolar şu tavuğa ya, hala bey diyorlar, delircem, Bihter gibi delircem) Bihter Hanım'ı samanlıkta pardon serada aşfa fişne yaparken gördüm dedi ve Ednan'cığım sevimsiz Ednan'cığım birden höykürerek yalıya koştu. Evet buralar heyecanlı yerler, Beşir Ednan'a yumurtlarken, Behlül, Bihter itiraf edecek sıçtım diyerek yalıya çoktan koşmuş, ardından ezik Nihal'im kim neyi itiraf ediyor, Behlül nereye, Bihter naaptı diye Behlül'ün peşinden yalıya. Burası çok önemli sevgili okur, burada bol bol aksiyon bol bol heyecan var. Behlül Bihter'e, Nihal Behlül'e, Ednan'a Bihter'e ve Behlül'e, Beşir Nihal'e, Firdevs Çetin'e, sonra hepsi beraber toplanıp Bihter'e! E Bihter'im zaten delirmiş, sinir krizinin eşiğini geçip, cinneti getirmiş, o da silaha! Sonrası malum, Bihter mezara. Toprağı bol ola yavrum, gül gibi gitti la kadın genç yaşında bir tavuğun derdine.

Şimdi başlık ne alaka, bu yazı ne alaka, yazmışsın oraya Firdevs'i, lafını bile etmiyorsun diyorsunuz biliyorum ama yapamıyorum. En son Bihtoş silahı kalbine kalbine dayamışken, Firdevs'ciğim eşyalarını toplamış kaçıyordu, batan gemiden ilk kaçan fareler misali (benzetmek istemezdim özür dilerim Firdevs'im ama öyle valla laf o yani) Firdevs'im herkese inat simsiyah giyinmiş kaçarken, silah sesiyle kararmıştı etraf. Keşke açılmayaydı, görmeyeydim o anı. Bihtoş tabutta, imam başında, Hilmi bile vicdana gelmiş namazda, ya Firdevs ya Firdevs? Yamulmuş, evet bildiğin ağzı burnu kaymış, Picasso'nun tablolarındaki kadınlar gibi olmuş, bildiğin modern sanat eseri. Yapılır mı bu be?

Sen Firdevs Yöreoğlu'sun yamulamazsın kadın! Topla kendini! Bak ezeli düşmanın Hilmi bile vicdana gelmiş, namaz kılıyor tabutun başında! Topla kendini, sen Firdevs Yöreoğlu'sun!

Ben ne kadar desem de olmaz biliyorum ama olsun! Firdevs'im yamulsan da, modern sanat eserine dönsen de, Çetin Özder denen noel baba kılıklı herif seni terk etse de sen hala idolümüzsün. Biz Firdevs Yöreoğlu grupileri olarak sana bakacağız, hatta gel biz de kal, öyle yalı da oturmuyorum ama bizim ev de 3 katlı, terası filan var, yok illa deniz manzarası dersen, benim Firdevs'de deniz manzaralı ev diyor, alırız bi ev olur biter! O kıytırık damadına filan kalmadın yani, aklında olsun!

Satırlarıma burada son verirken şu diyorum sevgili blog, ben bu diziyle çok dalga geçtim, öyle böyle değil. Bihter çizmesi, Bihter hırkası, Bihter elbisesi, Firdevs küpesi, Behlül kaprisi filan acayip dalga geçtim, ama sonunda beni çeken bir şeyler buldum. Firdevs'ciğim ve Hilmi'ciğim. Diyeceğim o ki, her ne kadar dalga geçsem de son bölümde hepsi harikaydı, Firdevs'imin yamulmuş hali bile inanılmazdı, ben şahsen bi iki dakka yapayım öle dedim, ağzım burnum kaydı resmen! Firdevs'im kalbim seninle, dediklerimi unutma!

Ayrıca ayrıca buradan bir iki kelamım daha olacak, biri dizi boyunca "geldiler geldiler"den başka şey bilmeyen bücür Bülent'e! Sen ne fitne bücürmüşsün lan öyle, telefona bakmalar, kapı dinlemeler, laf taşımalar filan! Sen yat kalk dua et ilk başta sepetlemediler seni yatılı okula! Hatırlatırım 1975 yapımını, ağlaya ağlaya gittiydin orda valla! Sen yat kalk Bihtoş'a dua et, pis bücür.

Bitmedi dahası var, Ece ve Melek Hanımlar lafım size! Twitter'da ve sözlükte de dedim burada da diyorum, hali hazırda Hilmi vicdana gelmişken, Firdevs yamulmuş, her şeyinden olmuş, intikam ateşiyle yanıp tutuşurken, bu ikiliyi biraraya getirin ve Yalı'da Dehşet diye bir spin-off yapın. Düşünün bunu, hatta düşünmeyin direk başlayın yazmaya. Bu kadar hastası varken Firdevs'in ve Hilmi'nin yapın bunu! Firdevs sayesinde kazandınız beni! Bunu ona borçlusunuz, o kadar!

4 yorum:

apollo boy dedi ki...

ahaha firdevs hanım ve modern sanat eseri benzetmene yarıldım cidden :))

edie finnerty dedi ki...

ben de onu öyle görünce iki gün gelemedim kendime valla!

y. dedi ki...

dizinin son bölümüdahil toplamda on bölümde bu diziyi seyrtemiş biri olarak, hakikaten karnım ağrıdı.. daha köpürtmeni heyecanla bekliyorum...

edie finnerty dedi ki...

v, ben de seyretmiyordum, 6 hafta kala sardım arada da öğlenleri seyrediyorum evdeyken. köpürtmek derken?