9 Haziran 2010 Çarşamba

Burcunu söyle kurban olayım

Güzel blogun güzelleri, sizleri burcu burcu koklayıp yüreğimde saklamak istiyorum. Hayır hayır bu neşe, bu keyif her şey yolunda korkmaya gerek yok, korkunun ecele de ezele de faydası yok.

Güzel blogun güzelleri uzun zamandır sizi engin bilgilerimden mahrum ediyorum farkındayım, hayat mücadelesi, koşuşturma derken bilgilenip öğrenemiyoruz tabi, üzücü durum ama hemen telafi edeceğim korkmayın.

Bugünkü önemli konumuz burçlar. Hemen her arkadaş ortamında, her yeni tanışmada "burçlara inanmam ama burcun ne" denir. Kimse burçlara inanmaz ama burcunuzu söylediğiniz anda cunyır rezzana dönüşür. Ben inanırım, inanmam dersem yalan, fal da baktırırım ama şimdi konumuz fal değil bir ara onu da anlatır eşsiz tecrübelerimi sizlerle paylaşırım. Evet konumuz burçlar.

Koç: Bu burcun insanı deyim yerindeyse gerçekten koç gibidir, misal annem. O gerçek bir koç kadını, 10 kaplan gücünde kesseler acımaz, vursalar ölmez bir aslan parçası, yılmayan bir cengaver. Bu burcun insanı hem kadını hem de erkeği burcun simgesi koç gibidir, inatçı, tuttuğunu koparan, azimlidir. Eğlenmesini iyi bilir, yalandan nefret eder, yılanı sevmez.

Boğa: Diğer bir deyimle oturan boğalarımız, biraz üstüne gidince hemen sinirlenir, ama alttan alttan alıp sen yanlış anladın cicim dediğiniz anda yumuşar o kızgın kalpleri. Yemeğe ve güzele olan bitmek tükenmek bilmeyen merakları vardır.

İkizler: Burcun nedir, amanın ikizler mi, ıyk iğrençsinize mahkum, her daim yanlış anlaşılmış, iki yüzlüsünüz oğlum siz pisliksiniz, kadınları da iğrenç ay tanrı korusun yareppime kurban gitmiş, en asil duygunun insanıdır ikizler burcu insanı. Her ne kadar hakkında atılıp tutulsa da, yalancı, kaypak, iki yüzlü, üç kağıtçı dense de, hepimiz biliyoruz ki bunları söyleyenler kedi ve ciğer sendromundan muzdarip şahsiyetler. Neyse sizinde anladığınız gibi, şahsım da bir ikizler üyesi olarak en asil duygunun insanı olduğumuzu, sanatın ve sanatçının dostu, yaratıcılıkta sınır ve sinir tanımadığımızı, şahane insanlar olduğumuzu belirtmem de bir zarar yok. Rezzan Kiraz takmış bir alıp veremediği var sanırım, kendisiyle bir ara bizzat görüşmek istiyorum.

Yengeç: Koy sepetine, sakla. Kapat ağzını çıkmasın, özellikle erkekleri sözüm size. Efenim bu burcun insanı su gibidir, saman altından akar, yolunu bulur akar, set yapın, baraj kurun o akacak yer bulur akar. Yampiri yampiri şirin şirin yürür, cart diye kıskaçları batırır gider, ama sonra da geri geri döner. Şimdi ikizleri o kadar övdün, bizim yüzümüze ettin diyeceksiniz, yok valla bir garezim, tamam en son Gözlüklü Şirin yengeç familyasına dahildi ama onu da sallıyorum. Kadınları süsüne düşkündür, erkekleri de aşktan muzdariptir.

Aslan: Kadın ya da erkek fark etmez bir ortama aslan girdi anında anlarsınız, size tavsiyem topukları yağlamanız. Egosunun kokusu buram buram uzaktan duyulur. Ya saçlar ya gözler, mutlaka aslana benzeyen bir yeri vardır bu burcun insanının. Tecrübeyle sabit, aslan arkadaşlar kimi zaman bir kedi kimi zaman da bildiğin aslan kesilirler. Suyuna gidip arada sevmek, mırıldanmasına izin vermek gerekir, tırnakları çıkartabilir yalnız her an hazırlıklı olmakta fayda var.

Başak: Ama burada toz var, ben duramam. Kilo mu aldım ben biraz, yüzüm solgun mu? 28 senelik hayatımın her anında yanımda bulunan başak kadınına bakarak şunu söyleyebilirim ki, bu burcun insanı ne takıntı mı, o da nedir dese de inanmayın, kendileri (özellikle benim başağım) takıntının kelime anlamıdır. Romantik, kör kütük aşık, birer Romeo ve Juliet'tir bu burcun insanı. Temizlik olayına zaten girmeyeceğim, hele hele moda olayına hiç girmiyorum.

Terazi: Dırırının işte olay burç, tertibimin ve de Wilson'un burcu. Her ne kadar simgesi terazi olsa da bu burcun mensupları dengesizlikleriyle ünlü. Ya biri çok dengeli ya da çok dengesiz. Ayarı tutturamayan laz bakkal amca gibiler. Espri yetenekleri, hızlı düşünmeleri, eğlenceleri ve sanat yeteneklerini saymıyorum bile.

Akrep: Amanın dikkat, çok güzeldir, çok yakışıklıdır ama o iğnesi, ah o iğnesi, bir battı mı tamam. Ne akrepler tanıdım ki, hiç biri Akrep Nalan kadar sevimli değildi. Akrep insanı kıskanır, bunu da ayan beyan söyler, ilgi ufacık başka yöne kaydı mı kıskanıyorum bak iğne geliyor sinyalini çakarlar. Amma velakin çogzeldirler, o iğneyi görmezden gelirsek tabi.

Yay: Yaydım oturuyorum ben öyle. Bu burcun mensupları eğlenceli oldukları kadar sempatik, sempatik oldukları kadar da patavatsızdır. Alınmaca darılmaca yok, şunun şurasında yazıyoruz, söylenmemesi gerekeni pat diye söyler, ağzınız açık ayran manyağı gibi kalırsınız. Sizinle aranızdaki bağı kopsa da yine gelir sizi bulur.

Oğlak: Kendi halinde gözükür ama bu şirin haline bakmayın, ne olduğunu anlamadan o küçük şirin boynuzları hissedersiniz. Erkek kısmı özellikle pek bir sırnaşık, kapıdan kovsanız bacadan giren cinsindendir, şimdi oğlak okurlarım bunları okuyup bana kızmayın ama hangi oğlağa çarpsam aynen böyle oldu. Çalışkandır, çalışmadan duramaz, sıkılır, ben aşka inanmıyorum der iki gün sonra aşık oldum diye gelir, böyle enteresan kişilerdir. Kadınları da yıkılmaz kale, çelik kapıdır.

Kova: Para mı elimin kiri şekerim, bu burcun güzelleri paraya önem vermezler ama verirler de, işte böyle bir muğlaklık içindeler. Yeni yerler gezelim, görelim, yiyelim, içelim, tango, çaça, salsa, afrika kabile dansı ne varsa öğrenmek isterler. Bu burcun mensupları aktivite insanıdır, sosyal kelebeklerdir.

Balık: Balık burcunun özellikleri hiç okudunuz mu? Ben okudum ve katıldım yazanlara gerçekten de, ama gülmekten. Eski bir arkadaşımın annesi balık burcu için şunu demişti, sudur kayar gider, balık işte tutamazsın. Kendisini buradan bir kez daha hürmetle anıyorum, neden böyle dediğine açıklık getireyim, efenim ister Norveçli, ister Kadıköy'lü balıkçı olsun her balıkçının elleri nasırlıdır, neden? Olta atmaktan, ağ toplamaktan, balık ayıklamaktan ve de olta iğnesinden. Evet iğneden, iğne neden vardır peki? Kaçan balıklardan. Çok uzattım farkındayım, uzun lafın kısası bu burca mensup şahsiyetler romantik, böyle ver kemanı ver şarapı ay ışığı sevdiğim yanımda modunda takılırken iki dakika sonra allah yavruya bak moduna bürünebilirler. Özellikle de erkekleri. Dikkat dikkat derim.

Evet pek güzel okuyucum, her ne kadar burçları al aşağı edip, yerden yere vursam da, her burcun insanı şahanedir. (Nasıl yalan, nasıl yalan, şaka lan şaka, bu burçlardan şahane arkadaşlarım var benim, 10 yıldır görüşmüyorum kendileriyle, tamam sustum, parantez içi bitti)
Her burca sevgim vardır, özellikle de ikizlere hayranım, ikizlere dikizler.

Haydi siz sağ ben selamet, Edie kaçar, Behlül kovalar.

6 yorum:

French Oje dedi ki...

haha kendime baktım heh tuttu dedim sonra bütün manitalarımın burcuna baktım dünden bugüne, hepsi de tutuyor! bu kadar başarılı anlatılırdı ancak!

edie finnerty dedi ki...

heheh :D tecrübeyle sabit diyeceğim, çok denyo bir yorum olacak diye korkuyorum :D

Feride Nizamettin dedi ki...

french edim ne de güzel güldürdün beni yavu:) (koçum ama hiçbi özelliğim tutmuyo yaw:))

edie finnerty dedi ki...

pisikopatim, seviyorum seni :) kraliçemsin :)

Adsız dedi ki...

ben bir koç kadınıyım.burcumu severşm ama aceleciliğim nedeniyle hep çok üzülürüm.pire için yorgan yakar,saatlerce tavanlara bakarım...
localherooo

apollo boy dedi ki...

koçum valla ben :)