17 Haziran 2009 Çarşamba

27 yaş krizi


Bayılırız biz her yaşa, her şeye bir kriz eklemeye. Ergenliğe girersin, ergenlik krizi derler üniversite biter 24-25 yaşındasındır (kendimden örnek veriyorum, zira tembeldim, üşengeçtim, uzattıkça uzattım 24 yaşında mezun oldum- ondan yani, yoksa daha erken mezun olanlar da var- ee ben yok mu dedim) 25 yaş krizi derler, sonra aradan bir iki yıl geçer 27 yaşındasındır bu kez 27 yaş krizi derler, 30'a gelirsin 30 krizi, 35'i- ki kendisi yolun yarısıymış, 40'ı ve diğerlerini saymıyorum ki zaten oralara kadar gelmedim, gelir miyim bilemem, bugün at gözlüklerimi taktım çok güneş var göremiyorum hiçbir yeri, her neyse konu dağılmasın, toparlayamıyorum sonra salaklaşıyorum ki az önce bir şey anlatırken cümlemi unuttum, bi önceki gün de kaşımı yarıyordum, şimdi bunun konuyla ne alakası var, ben de bilmiyorum sanırım konuyu dağıtırıma örnek vermeye çalışıyordum başarılı da oldum. Her neyse. Heh ne diyordum kriz, bayılırız krizlere, yaş krizlerine özellikle. Ben işin içinden çıkamadığım zamanlarda ne yalan söyleyeyim kriz bu şu yaş krizi kesin diyorum, evet saçma farkındayım ama napim tuhafım!


Bugün düşündüm de acaba bu şu anki ruh durumum, gel-gitlerim, git-gelmelerim yaş krizi mi? 27 yaşına girdim ya bi iki hafta önce, 30'a az kaldı hani ve ben hala salak gibi dolanıyorum ya etrafta ondan mı acaba diyorum! Yani stuck in a moment'ım 27 yaşımla mı alakalı diye düşündüm! Ama şimdi bunları da yazarken saçma geldi he! Daha neler yani!

Ama yok ya bak gene çeliştim kendimle, olabilir ben 25'e basınca da böyle salaklaşmıştım. Hatırladım da o zamanda barmenin tekine aşıktım. Adam barmen ya, allam ne alaka ya, 10 beden büyük bana, senin aşkın bana xlarge diye bir şarkı vardı adam onu söylerdi yanımdayken ben de salak anlamazdım, salağım ya valla arada salaklığım tutuyor yani. Sonra şimdi de böyle salaklaştım, ne istediğimi bilememe, bir memnuniyetsizlik, noluyor be diyorum ama anlamıyorum işte. Bir yol, bir plan çizip şu ruh durumundan kurtulmam lazım! Kriz beni yatay geçecek yoksa!

8 yorum:

absalom dedi ki...

edie :)))
ben biberlere gülüyorum hala :))
o ne yahu ?

yareppim :)))
gülme krizi var bide...
o da kriz buda kriz...
geçsin gelicem yine :))))

edie finnerty dedi ki...

hahaha biberler süper di mi ama ya:))
görünce işte dedim aha ben :))

zeynep dedi ki...

o 25 yas krizi bana da oldu maalesef :) Cok da sacma birsey aslinda 25'ine geliyorsun da n'oluyor ama oldu iste ve o krizle ben marjinal bir karar verip apar topar istanbul'a dondum.

Dondum de ne oldu dersen hehe bilmiyorum ama krizler bazen insana iyi geliyor, hayatinda bir degisiklik yapiyorsun. Bazen de oyle gelip geciyor panik atak gibi... Ama senin guzel planlarin vardir eminim.

Bu arada 27.yasin kutlu olsun tekrardan! Kriz mriz yine de guzel yaslar bunlar, keyfini cikar.

damla çeliktaban dedi ki...

bu krizler bitmez edie; sen onları da evgiyle kabul edip yoluna devam edeceksin...

yaş krizi, yaz krizi, kış krizi, zart krizi, zurt krizi

bırak geldikleri gibi geçsinler ya hu!

edie finnerty dedi ki...

ya zeynep çok güzel planlarım vardı ama inan ki ne şevk kaldı ne hal onları yapacak. her şey üst üste geldi, halet-i ruhiyem enfes derecede tırtladı. bir de embesil tertip tuz biber ekti üstüne. nası sinirliyim adama, kafasını gözünü patlatasım var :))

teşekkür ederim bu arada, 27 yaşım ve krizim vatana millete hayırlı olsun.

edie finnerty dedi ki...

lavi, bi zamanlar aman yerim krizi ya diye geziyordum da şimdi yapamıyorum özellikle son birkaç gündür iyice bi tırtladım. hayırlara vesile olsun yarappi diye uyanıyorum her sabah, bu da geçer diyorum sonra ama bir bakıyorum mızıldamalar cızıldamalar başlıyor öğlene doğru!

şöyle bir kıra böceğe çiçeğe sarsam, bir ilkbahar sabahı güneşle uyanıp çılgın gibi koşup kırlara uzansam mesela!

SİYAM dedi ki...

edie cim bende düşünüyorum bu aralar neden böyle memnuniyetsiz, isteksiz ve hırslıyım. demek ki bu 25 yaş krizi vurmuş bana da. ama teğet falan geçmedi benim kriz direk bodoslama daldı:((

30 a bişey kalmadı otuz olmadan bir sevgili yaparım umarım yoksa kriz hiç gitmiycek benden :(

edie finnerty dedi ki...

benim 25 yaş krizim daha da acaipti siyamım, dünyanın en yüzeysel adamına aşık olmuştum, acaip işlerde çalışıyordum, sürekli iş değiştiriyordum. ama bak şimdi bunları yazarken farkettim hala aynı şeyler var ben de ya. gene yüzeysel adamın teki var, iş desen tuhaf.