9 Haziran 2008 Pazartesi

Poor Little Rich Girl...

Manipulatif olduğu kadar kırılgan, nefes aldığı süre boyunca hem karşısına çıkanların hem de kendi kalbini kıran, hayatı üzüntüler ve buhranların arasında nereye ait olduğunu bilememekten kaynaklanan ikilemlerle geçen, çıkışı da yükselişi kadar nefes kesen bir heyecanla izleyen bu küçük kadının adı edie sedgwick.

Kimilerine göre hüzünlü ifadesi olan kibirli bir kaltak, kimilerine göre bir stil ikonu, Andy'nin ilham perisi. Ama o nereye ait olduğunu anlamakta zorluk çeken küçük bir kadın.

New York'un lüks mağazalarından derlediği imajıyla, naif olduğu kadar femme fatale'liği ile birçok şarkı sözünde anlatılan edie'yi birkaç sene önce rastgele bir şekilde farkettim.

Siyah beyaz çizgili tshirtlu, siyah taytlı, koyu maskeye benzer makyajı ile- ki kanımca ifadesini saklamak için kullandığı bir maskeydi o makyaj, kısa oğlan çocuklarına benzeyen saçları ile görmüştüm ilk onu. Daha önce hiç bir kimsede görmediğim bir ifade vardı bu küçük kadının gözlerinde, gözlerim gülüyor mu diye sorarken bile hüzünlüydü aslında o.

Söylemek istedikleri vardı, söyleyemedi, yanlış anlattı, yanlış anlaşıldı. Nedenlere sığındı, 28 yaşındayken hayattan çekip giderek asiliğini bir kez daha gösterdi.

Büyümek istemediği halde birden büyüyen bir kızdı o, gördükleri şaşırmasına sebep oldu. Şaşırdı, tuhaflaştı ve buharlaştı.


Fotograf: listal.com

Hiç yorum yok: