30 Aralık 2009 Çarşamba

2009 raporu

Güzel blogun güzel insanları,

2009'a bye bye canım, gelme demeye 2 gün hatta hatta an itibarı ile 1 gün kaldı. 2009 değerlendirmesi yapmadan, yeni yıl yazısı yazmadan bu yılı bitiremem. Bu geleneksel edie finnerty davranışıdır, bakınız araştırınız geçtiğimiz yılbaşılarda yazmış mıyım diye efenim.

Her neyse lafı uzatmadan en iyi 2009 yılının ay ay durum değerlendirmesini yapmak (işte en sevdiğim şey)

ve işte 2009 yılı güzel blogumun güzel insanları :

Ocak: Yeni bir iş, yeni bir ben diyerek Ocak'ın ilk haftasında işe başladım. Aylarca aylaklık yapmanın bünyede enerji depolamasından dolayı çılgınlar gibi çalışıyordum. Kuzen bahane tertip şahane diyerek asker ocağındaki kuzenin yemin törenine gittim, tertibi de görürüm demiştim ama ellerim boş gözlerim yaşlı döndüm.

Şubat: İş ve tertipten başka şey düşünmüyordum açıkcası.

Mart: Tertibi görmeye gittim. Ufak bir Ankara Ankara seni görmek ister her bahtı kara macerası. İş devam.

Nisan: Havalar hafif hafif ılınmaya başlarken benim asabiyet kat sayım da yükseliyordu. Tertiple aramızda soğuk hava dalgası sinirlerimi bozuyordu. Kafamı dağıtmak için film festivaline gittim ama caanım filmde uyukladım. İş mi devam tabii, ama iyiydi o zamanlar.

Mayıs: Tertiple tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. Ben mi, halet-i ruhiye enfes derecede tırtlamaya başlamıştı. İş mi? Bırakın istifamı basayım modundaydım. Güzel iş arkadaşlarım "otur kızım hele bi soluklan" dediler de basmadım istifayı. Şimdi düşünüyorum da o zaman iyi ki yapmamışım. Tarkan'ın bir şarkısı vardı, bu şarkılarda olmasa diye onun canlı örneği olurdum yeminlen. Tv dizisi için görüştüğümüz yapım şirketi senaryomuzu beğendi ama bizden yeni bir şeyler istedi. Tertip, iş o bu derken yapamadım, başka bahara kaldı dedim yapım şirketine de.

Haziran: Doğum günüm. Doğum günüm demeye ne hacet! Tertiple son kez görüştüm, al mektuplarını ver künyeyi yapmıştı bana. Görüştükten sonra işte acaip dalga geçmiştik künyeye bakıp ama hee. İş mi devam ama binbir suratla söylene söylene. Hee bi de M.J öldü bu ay ya. Ona çok üzülmüştüm. Ama o gün üzüntüm son olmuştu. "Eeh eytere be tertip" demiş, titremiş ve kendime gelmiştim.

Temmuz: İş devam ama o kadar sıkılıyordum ki terliksiz hayvan mı olayım yoksa tembel hayvan mı olayım karar veremiyordum. İş yerinde mutfağın fayanslarına bakıp canavarlar, hayvanlar çıkartıyordum. Zor günlerdi vesselam ve de sıcak. Bir internet dergisi öykülerimden biri yayınlandı.

Ağustos: Evet işte son ay. Daha fazla kendime işkence yapamayacağımı düşünüp basmıştım istifayı. Kuzenin düğünden sonra ufak bi tatile gitmiştim. Hayatıma sızmaya çalışan birkaç arkadaşa " kapalıyız kardeşim" demiştim. Temmuz ayında yayınlanan dergide bir öyküm daha yayınlandı.

Eylül: Abla'nın doğum günü. İş olmadan günler daha hızlı geçiyordu. En sevdiğim arkadaşlardan birinin düğünü. İçinde benim de öykümün yer aldığı Bozcaada Öyküleri kitabı yayınlandı.

Ekim: Yağmurdu ama hava da soğudu derken günler çılgınca hızlı geçti. Bol bol gezdim orda burda.

Kasım: Hiç sevmediğim ay bu ay işte. Zaten okumuşsunuzdur. Kasım adı gibi beni kasıyor. Sıkıcı geçti. Hava da soğuk ya sevemedim seni kara kasım.

Aralık: Birkaç komik iş görüşmesi yaptım. Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini düşünmeye başladım.

2009 yılının ay ay durum raporundan da anlayacağınız gibi 2009 yılı oldukça değişik bir yıldı benim için. Bol ağlandı, bol gülündü, yenildi, içildi, gezildi, hayalkırıklıkları yaşandı, öfkelenildi. Her duygu yaşandı 2009'da. An geldi tıkanıp kaldım zamanın içinde, an geldi zaman atlı kovalarcasına uçtu gitti.

Her şeye rağmen güzeldin 2009. Ağlasam da kızsam da bağırsam da zaman zaman güzeldin. Ufak da olsa bir kitabım oldu bu yıl benim. Büyüğü mü 2010'da :)

9 yorum:

Mademoiselle Coco dedi ki...

Ne çabuk geçti değil mi yıl yine de...
Hadi bakalım bekleriz. :)

edie finnerty dedi ki...

çok çabuk geçti hem de :)

absalom dedi ki...

aa ne öyküsü ne dergisi ya edie...
benim niye haberim yok aşkolsun :(

derginin adını bağışlayınız efenim okuyalım öykülerinizi.

bağırırım çağırırım mızıklarım valla.

:)

bLiNd FoLd dedi ki...

Çoook keyifli bir sene dilerim Edie! :)
Detayları bende istiyorum!!

edie finnerty dedi ki...

absalom :)
derginin adı sertsessiz
karambole gelmiştir yazmamışımdır bloga :) yoksa aşk olsun yazmaz mıyım :)

temmuz sayısı: http://www.sertsessizdergi.com/pdf/2009/SertSessizDergi-Temmuz-2009.pdf

ağustos sayısı:
http://www.sertsessizdergi.com/pdf/2009/SertSessizDergi-Agustos-2009.pdf

Linkler çalışmazsa siteden geçmiş sayılar bölümünden ulaşabiliyoruz hala. Temmuz ve Ağustos ayı :) Adımı zaten biliyorsun :)

edie finnerty dedi ki...

blind foldcum :)

Ben de sana çok güzel yıllar diliyorum. 2010, cidden 10 numara bir yıl olsun. Bu sene bazılarına prim vermeyelim ;) anladın sen beni :))

malumafatrus dedi ki...

şahane bir özet olmuş:) seneye yılın tamamı şahane olur ve Ocak'tan Aralık'a doğru, mutluydum, sanki daha mutluydum , kendimi şahane hissediyordum, acayip hallerde ve mutluydum türünden yazılarını da okuruz umarım. güzel seneler.

edie finnerty dedi ki...

bu benim her yıl yaptığım bişey :) durum raporu yani :) alışkanlık oldu. çok da seviyorum. güzel seneydi. 2010 çok daha güzel olsun hepimiz için :)

Cem dedi ki...

Eddie öykü yazdığını bilmiyordum. Okumak isterim. Bende yazıyorum naçizane.. cememrullah.blogspot.com